Lesetid: 2 minutter 

Etter en utfordrende tid med lockdown og nedstegninger av kantiner og personalrestauranter rundt omkring i landet, ser vi at flere og flere begynner å vende tilbake til kontoret. Vi i Toma har hele veien vært ekstremt opptatt av smittevern, og iverksette tiltak for å skape trygge kantiner og personalrestauranter for våre brukere. Samtidig er det er viktig å understreke at Covid-19 viruset smitter ikke direkte gjennom mat eller vann ifølge utredninger fra både WHO, EFSA, BfR og ANSES.

Toma følger både FHI og NHO Reiseliv sine veiledere for trygg servering. I NHO og FHI sine veiledere for håndtering av smitteverntiltak ved norske serveringsbedrifter «Trygg servering», bygger veilederne på 5 pilarer for smittevern:

1. God håndhygiene.

- I våre kantiner og personalrestauranter blir våre kunder oppfordret til både bruke anti-bac og engangshansker, i tillegg til å utføre generell god håndvask. Både før man forsyner seg, og etterpå.

2. Færrest mulig kontaktpunkter.

- Vi bruker minst mulig felles serveringbestikk, som byttes ofte, og serverer ferdige danderte retter fra vår varm-mat avdeling. Krydder o.l. er samlet på et sted ved salatbaren, som rengjøres ofte.

3. Hyppig rengjøring av kontaktpunkter.- Vi rengjør alle våre berøringsflater hvert kvarter under åpningstidene. Både med rene mikrofiberkluter og servietter av typen ProLine ContraBac eller Antibac hånd- og overflatedesinfeksjon, som er testet mot kappekledde virus som koronaviruset.

4. Hold 1 meter avstand.

- Våre kunder blir oppfordret til å holde minimum 1 meters avstand fra hverandre, både i køen og ved spisebordene.

5. Syke personer skal være i isolasjon/karantene

- Syke gjester og ansatte må holde seg hjemme.

 Med Toma som kantine- og personalrestaurant leverandør, kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor, og gjør vårt ytterste for å skape trygge kantiner og personalrestauranter for våre kunder. Er du i tvil, snakk gjerne med en av våre eksperter.