Lesetid: 2.5 minutter Renhold01

Vi i Toma er stolte av våre dyktige renholdere. Vårt kompetente personale jobber hver dag for å skape et trygt og godt innemiljø, tilpasset hver enkelt bransje og kunde.

Vi tok en prat med to av våre ansatte i renholdsavdelingen om hva de synes om yrket, og hvordan arbeidsdagene har vært under pandemien. 

- Jeg liker å jobbe i renholdsbransjen. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler jeg gjør en god jobb. Det er mye å gjøre, men det er givende, forteller Andra Silvia Dinu.

renholder Andra har jobbet hos Toma siden 2015 og er i dag teamleder i            renholdsavdelingen. Hun hadde aldri sett for seg at hun skulle jobbe med renhold, men er svært fornøyd med at det ble slik. 

  - I jobben min får jeg jobbe med mange ulike mennesker, og det liker jeg. 

  - Jeg har alltid mulighet til å lære nye ting og får god opplæring og kursing, legger hun til.
 

  - Hun trekker også frem det gode samarbeidet på jobb, og at alt de trenger er godt tilrettelagt for å effektivt kunne utføre arbeidet, som viktige faktorer for trivselen. 

- Hvis jeg er fornøyd blir kundene også fornøyde, sier hun med et smil. 


Renhold under koronapandemien 

Arbeidshverdagen til Andra og hennes kollegaer har blitt både annerledes og vanskeligere under koronapandemien. Desinfisering, smitterenhold og hygienetiltak må utføres i tillegg til det vanlige arbeidet, og har nå blitt viktigere enn aldri før. 

- Nå bruker vi alltid munnbind og hansker, og må desinfiserer mange nye punkter som dørhåndtak, heisknapper og lysbrytere.

Andra forteller at rutinene på smittevask er godt innarbeidet, da denne type spesialrenhold har blitt en stor del av arbeidsoppgavene under pandemien. 

- Alle ansatte har hatt smittekurs og er godt opplært i hvordan vi skal jobbe med smittevask, sier hun.

Jobbet ekstra

For Mihaela Dragnoiu har koronapandemien ført til mye ekstra jobbing med forebyggende vasking og desinfisering hos ulike bedrifter. Hun har jobbet som renholder i Toma i to år, og det siste året har arbeidsoppgavene fått nye former.

- Noen dager jobber jeg i fem timer kun med å desinfisere, forteller hun. 

renholder

Mihaela forklarer at noen oppgaver er mer utfordrende enn andre, og at steder der det har oppstått smitte krever god kunnskap og systemer.

- Vi har gode rutiner på hvordan vi skal vaske der det har vært utbrudd, og vi har en god arbeidsplan for renhold. Det er vi veldig vant med nå. I tillegg har vi fått god opplæring i hvilke produkter og kjemikalier vi skal bruke, legger hun til.

Selv om arbeidsdagene har blitt annerledes under pandemien, er Mihaela glad for at dagene er travlere enn før og at arbeidet blir sett på som viktig.

- Denne jobben føles viktig for samfunnet. Nå trenger vi rene områder mer enn før.  

 

 


Ønsker du informasjon om hvilke tjenester vi tilbyr innen renhold?
Last ned vår guide til innkjøp av renholdstjenester her.