Slik kan en event manager blåse liv i bygget dittTenk deg at du har investert mange millioner i et bygg, men at de flotte fellesarealene står tomme utenom lunsjtid. Dette er moderne lokaler som burde sydet av liv hele døgnet, fylt opp av fornøyde leietakere som deltok på frokostmøter, kurs, workshops og lønningspils. Nå er bygget stort sett dødt utenom arbeidstid.

Selskaper som drifter store arealer er opptatt av hva som kan gjøres for å høyne servicenivået i bygget sitt, med mål om å øke leietakernes villighet til å betale en høyere kvadratmeterpris. Dersom du ønsker å utnytte verdien av arealet ditt bedre, kan en event manager hjelpe deg med å finne gode løsninger for optimal arealutnyttelse.

Last ned gratis guide til Facility Management

En event manager kan tilrettelegge for sosiale hangouts

Ifølge en undersøkelse fra Opinion mener hele 71 prosent av norske arbeidstakere at det sosiale på jobben er like viktig som det faglige. Dette kan en event manager utnytte ved å skape attraktive steder å møtes.

En event manager bør være godt kjent i lokalmiljøet – og hva er vel mer nærliggende da enn å samarbeide med det lokale næringsliv om spennende happenings i ditt bygg? En event manager kan hjelpe deg med å inngå samarbeid med en kaffekjede om en pop-up kaffebar i resepsjonen. Eller hva med en pop-up smoothiebar eller pop-up isbar på takterrassen om sommeren? Det finnes mange muligheter for å skape sosiale soner som blir viktige møteplasser for byggets brukere. 

En event manager kan skape steder det er morsomt å være

Forskning viser at det å ha det gøy på arbeidsplassen ikke bare øker engasjementet og produktiviteten til ansatte, det fører også til at ansatte ønsker å være på jobben lengere enn de trenger. En event manager kan legge til rette for dette.

Flere av selskapene som er gjengangere på topplistene over «verdens beste arbeidsplasser» tilrettelegger for arrangementer utenfor arbeidstid, som fester, fredagspils, sportsturneringer og mer. På Red Bulls hovedkontor i London, for eksempel, blir resepsjonen til en bar om kvelden, og på Facebooks hovedkontor i California har de både skatepark og komplett DJ-rigg.

Det finnes også mange muligheter der mindre arrangementer kan skape merverdi. Det går for eksempel an å dra veksler på det lokale kulturlivet og invitere til konserter, kunstutstillinger, litteraturkvelder eller foredrag. Poenget er at en kreativ event manager kan skape arrangementer som gjør at folk blir værende i bygget ditt, også etter arbeidstid. 

En event manager kan tilrettelegge for arrangementer in-house

La bygget ditt bli det foretrukne lokalet når leietakerne skal arrangere workshops, frokostmøter eller kurs. En event manager kan bistå med alt det praktiske som servering, teknisk utstyr og gjestehåndtering.

Hvis du gjør leietakere oppmerksomme på at de ikke trenger å bevege seg ut av huset for å arrangere sosiale events, kan arbeidsplassens lokaler bli et naturlig valg for juletrefester, sommeravslutninger og andre jobbrelaterte tilstelninger. Hvis leietakere også får mulighet til å tilby sine ansatte å leie kantinen til private arrangementer, kan lokalene benyttes til selskaper som dåp, konfirmasjon og andre familiemarkeringer. En event manager kan være koordinator og kontaktperson for denne type sammenkomster.

En event manager tilfredsstille servicebehovet til high-end leietakere

Noen forretningsbygg har leietakere som har behov for tjenester i særklasse. Når de største selskapene i New York planlegger et viktig arrangement eller møte, ringer de vanligvis Ron Wendt, en møteplanlegger som for eksempel vet eksakt hvilke duker som er passende for ditt arrangement. De store selskapene i London ringer Lucy Francis eller Chris Preston, når de virkelig trenger å imponere. Hvorfor gjør de det? Jo, fordi de trenger en ekspert på planlegging og gjennomføring av events som kan ta ansvar for det servicenivået og eksklusiviteten representasjon i toppsjiktet fortjener. Med en dyktig event manager på plass, kan også du tilby skreddersydde møte-arrangementer til leietakere som har ekstraordinære behov.

Hvis du skal ansette en event manager, er det viktig at du finner en person som kan tilfredsstille behovene for akkurat ditt bygg. Toma tilbyr personer som har den rette kunnskapen og gjennomføringskraften for alle de bruksområdene en slik stilling krever.

Du trenger en person som forstår endringer i brukervaner, og kan videreutvikle servicetilbudet deretter. Ved å forstå hvordan folk bruker bygget, vil en dyktig event manager skape attraktive konsepter og et levende bygg – også langt utenfor rammene av vanlig arbeidstid.

New Call-to-action