7 gode grunner til å outsource kantinedriftenEn kantine med høy standard blir et stadig viktigere satsningsområde på norske arbeidsplasser. Dette betyr at en god kantine må leve opp til gjestenes forventninger til mat, utvalg, trender, service og kompetanse. Det å drifte en kantine godt, kan være en kompleks og ressurskrevende prosess som med fordel kan overlates til profesjonelle. Her følger syv gode grunner til hvorfor du bør outsource kantinedriften.

Last ned gratis guide «Slik skaper du den optimale kantinen»

1. Reduserte kostnader i kantinedriften

Storskaladrift reduserer kostnader. Små aktører har ofte liten mulighet til å påvirke innkjøpsavtalene sine fordi de ikke kjøper store nok kvanta. En stor aktør vil derimot være i stand til å få bedre innkjøpsbetingelser fordi de kjøper inn mye til mange. En kantine som har outsourcet driften sin, vil dermed kunne få mer og bedre mat for pengene.

2. Forbedret rekruttering av kantinepersonell

Det å drive en kantine som tilfredsstiller dagens krav til kvalitet, krever dyktige ansatte. Det er blant annet behov for kokker som setter opp menyer, planlegger innkjøp og velger ut råvarer. Videre trenger du øvrig kjøkkenpersonale som bistår kokken med tilberedning, distribusjon og delikat presentasjon av maten. I tillegg bør kjøkkenet ha kompetanse på ernæring, innsikt i gjestenes ønsker og behov og evnen til å yte god service. 

Det å finne kompetente folk som kan fylle disse rollene kan være krevende. Dersom du velger å outsource kantinedriften vil du dra nytte av leverandørens nettverk og rykte, og sånn sett lettere tiltrekke deg de medarbeiderne du trenger. Forskning viser at tilgangen til høyt kvalifisert arbeidskraft er en av de viktigste årsakene til at bedrifter velger outsourcing. 

3. Lettere tilgang på vikarer til kantinen

En leverandør som drifter flere kantiner har tilgang til et stort nettverk med kompetent arbeidskraft. Skulle en av kantinemedarbeiderne bli syke, slipper du med andre ord å bruke mye tid på å hente inn en tilfeldig person i siste liten. En leverandør som har god oversikt og kontakt med medarbeiderne sine, vil også kunne sikre at vikaren har nødvendig kunnskap og fungerer godt til den jobben vedkommende skal utføre. 

4. Bedre rutiner rundt internkontroll og forskrifter

Ved å outsource kantinedriften vil du også nyte godt av en profesjonell leverandørs rutiner rundt internkontroll og forskrifter. Internkontroll skal forhindre at arbeidsrutiner baseres på tilfeldigheter og sikre at arbeidsoppgaver utføres i henhold til lovbestemte krav. For eksempel må kantiner følge næringsmiddellovgivningen, en lovgivning profesjonelle leverandører har kontroll på. 

5. En enkel og forutsigbar hverdag i kantinen

Hvis du outsourcer kantinedriften din, slipper du en rekke administrative oppgaver som håndtering av regnskap, fravær, timelister og lignende. En profesjonell leverandør har optimaliserte rutiner og systemer rundt dette, slik at de kan skalere opp og ned arbeidskraft i forhold til behov. Du kan med andre ord bruke tiden din på andre arbeidsoppgaver knyttet til driften av bygget.

6. Faglig oppdaterte medarbeidere

Et engasjert og faglært personale er avgjørende for at kantinen skal møte gjestenes forventninger. Outsourcer du driften av kantinen din, vil kantinens personale være en del av et stort fagmiljø som bidrar til høyere kvalitet i alle ledd. Du vil ha en kantine som er up-to-date på meny, konseptualisering, service og bærekraft. En profesjonell leverandør vil også tilby sine ansatte kurs, inspirasjonshappenings og andre kompetansehevende tiltak. Det sørger for at kantinen din til enhver tid er oppdatert på de siste trendene innen mat og øvrig kantinedrift. 

Les også: Fire tips til å skape en kantine ansatte vil trives i

7. En trendy kantine

Ved å følge med på trender kan du i større grad forutsi hva gjestene dine ønsker å spise. Ifølge Norske Spisefakta vil faktorer som miljøvern, matsvinn og generell helse være viktig for folk når de velger mat fremover. Og visste du for eksempel at gul mat, Instagram-vennlig mat og grøt er sterke trender som kommer? Lar du en profesjonell leverandør drifte kantinen din kan du innføre konsepter som kan gjøre stedet ditt helt oppdatert i forhold til tidsmessige svingninger.

Velg riktig kantinekonsept

For å velge det beste kantinekonseptet for ditt bygg, bør du gjennomføre en grundig prosess. Det settes stadig høyere krav til hva en optimal kantine skal være, og det kan være utfordrende å drive lønnsomt og effektivt, samtidig som du skal møte brukernes behov. Vi har laget en kort og effektiv guide til hvordan du kan skape den optimale kantinen i kontorbygget ditt. Du kan laste den ned gratis dersom du ønsker mer informasjon om hvordan du kan skape den beste kantinen for ditt bygg og dine gjester.

Guide til hvordan du drifter kantinen i kontorbygget ditt