Velkommen til TomabloggenHva kjennetegner de bedriftene som lykkes med Facility Management? Hva må man tenke på når man skal etablere en ny kantine? Hva bør man fokusere på for å forbedre inneklimaet i kontorlokalene? Hvilke fordeler og utfordringer fører outsourcing av teknisk drift med seg? Hvordan kan man utnytte teknologi for å optimalisere driften av næringsbygg? Dette er blant de mange temaene vi vil grave dypere i og blant de mange spørsmålene vi vil besvare på Tomabloggen.

Facility Management, fasilitetsstyring, eiendomsdrift. Kjært barn har mange navn. Og bak navnet skjuler det seg et fagfelt som er like komplekst og omfattende som det er nødvendig og verdifullt for både store og små bedrifter i privat og offentlig sektor.

Facility Management er en samlebetegnelse for en lang rekke ulike tjenester levert til bygninger og eiendommer – kantine, renhold, eiendomsdrift, kontorstøtte og vakthold – og styringen og ledelsen av disse tjenestene. Det er en ledelsesdisiplin som påvirker både bedriftens merkevare, image og renommé og hver enkelt brukers opplevelse og tjenestetilbud. 

Enten du er helt ukjent med Facility Management, så vidt har begynt å snuse på feltet eller lurer på hva som skal til for å komme i gang og lykkes med Facility Management, har denne bloggen til hensikt å gi deg informasjonen du trenger. I de kommende bloggartiklene vil vi ta for oss ulike aspekter av Facility Management og sentrale temaer hvor det er nødvendig med faglig innsikt:

  • Innovasjon og teknologitrender innen Facility Management og servicetjenester
  • Bærekraft- og miljøinitiativer
  • Lovverk og reguleringer
  • Outsourcing av servicetjenester
  • Merkevarebygging gjennom servicetjenester
  • Medarbeider- og leietagertilfredshet gjennom servicetjenester

Last ned gratis guide til Facility Management

Faglig påfyll

Med Tomabloggen har vi til hensikt å gi deg verktøyene og innsikten du trenger for å drifte næringsbygget eller kontorlokalet ditt på best mulig måte. Vi vil både heve blikket og gi deg nyttige råd og tips om eiendomsforvaltning, økonomistyring, organisasjonsledelse, innovasjon og endringsledelse – selve kjernekompetansen innen Facility Management. Og vi vil dypdykke ned i drift og ledelse av operative tjenester, for å gi deg konkrete hands-on råd om hvordan du kan effektivisere og optimalisere servicetjenestetilbudet i kontorbygget ditt.

I skrivende stund har vi allerede publisert et par artikler du kan ta en kikk på: 

Om du ønsker å grave deg mer ned i dybden og finne mer informasjon enn det ofte er plass til i en bloggartikkel, kan du ta en kikk på våre digitale e-bøker, guider og sjekklister: 

Tips og råd rett inn i innboksen din

Den enkleste måten å få kontinuerlig tilgang på faglig påfyll og tips og råd som kommer deg og bedriften til gode, er å fylle ut skjemaet nedenfor. Da får du en e-post når vi legger ut nye artikler på bloggen.

God lesing!

New Call-to-action