2018 oppsummert: De 10 mest populære artiklene på TomabloggenVi står på terskelen til et nytt år. Men før vi ønsker det nye året velkommen med åpne armer, la oss ta et tilbakeblikk på året som har gått og hente fram noen av de mest populære artiklene på Tomabloggen.

 

Last ned gratis guide til Facility Management

 

1. 7 tegn på at bedriften din trenger Facility Management

Alle bedrifter er avhengig av en rekke tjenester for å fungere optimalt, enten det er teknisk drift, vakthold, kantinedrift, kontorstøtte eller renhold. Men mange bedrifter opplever at driften av disse tjenesteområdene trekker fokuset lenger og lenger vekk fra kjernevirksomheten. Av den grunn velger stadig flere å outsource arbeidet til en Facility Management-leverandør. 

I den mest leste artikkelen på bloggen vår i 2018 identifiserer Tomagruppens salgs- og utviklingssjef Adelaine Cromarty syv «pain points» som Facility Management kan være løsningen på. Om du ikke fikk med deg artikkelen da den først ble publisert, er det vel verdt å ta en kikk på den nå. 

Les artikkelen her. 

2. 20 Facility Management-uttrykk du bør kjenne til

Facility Management er et omfattende fagfelt, bestående av en rekke ulike disipliner og kompetanseområder. Som det så ofte er innen komplekse fagfelt, finnes det en rekke ulike begreper og uttrykk det kan være vanskelig å navigere mellom.

I denne artikkelen forklarer Tomagruppens tekniske sjef, Dag Jonny Martinsen, noen sentrale uttrykk innen Facility Management, som det er verdt å kjenne til. Om du trenger en innføring i noen av de viktigste begrepene innen fagfeltet, gir han deg svarene du trenger.

Les artikkelen her.

3. Er resepsjonister egentlig nødvendig i 2018?

Hvilket formål har egentlig resepsjonen i 2018? Det var et spørsmål regionleder og fagansvarlig for kontorstøtte i Tomagruppen, Kristin Nerheim Austvik, stilte seg ettersom stadig flere tradisjonelle resepsjonsoppgaver automatiseres og tas over av roboter. Men teknologien har ikke nødvendigvis gjort resepsjonistene overflødige, det er fortsatt behov for serviceinnstilte, vennlige og varme resepsjonister. 

Les artikkelen her.

4. Kantine vs. personalrestaurant: Forskjeller, likheter og valgmuligheter

Hvorfor skal man ha en kantine som bare er åpen to timer om dagen? Kan man ikke heller ha en restaurant som er åpen og tilgjengelig for flere enn kun husets egne leietakere og medarbeidere? Om du har tenkt disse tankene, er du ikke alene. De senere årene har såkalte personalrestauranter poppet opp i en rekke næringsbygg landet over. I denne artikkelen forklarer Lars Furu, konserndirektør mat og drikke i Tomagruppen og ansvarlig for Toma sin satsning innenfor måltidstjenester, forskjellen på en tradisjonell kantine og personalrestauranter, hva man bør velge og hvordan man kommer i gang.

Les artikkelen her.

6. Hva er Facility Management?

Facility Management, fasilitetsstyring, eiendomsdrift. Kjært barn har mange navn. Men hva skjuler seg bak begrepet Facility Management? Det ser det ut til at mange har lurt på igjennom 2018. I denne mye leste artikkelen forklarer konserndirektør FM i Tomagruppen, Thorbjørn Graarud, hvordan Facility Management samler en rekke servicetjenester under én felles ledelse, slik at bedrifter kan fokusere på det som er viktigst for dem – sin egen kjernevirksomhet. 

Les artikkelen her.

7. 5 ting du bør fokusere på for å skape et bedre inneklima

Det er vel verdt å investere tid og ressurser i å forbedre inneklimaet. Faktisk kan et bedre innemiljø øke trivselen, høyne effektivitetsnivået og redusere sykefraværet blant de ansatte. Også her bruker Dag Jonny Martinsen sin kompetanse innen teknisk drift og teknisk forvaltning for å gi deg tipsene og rådene du trenger for å skape et inneklima som kommer deg og medarbeiderne dine til gode.   

Les artikkelen her.

8. Slik kommer du i gang med Facility Management

Kostnadene, ressursene og tiden som går med på å drifte et anlegg eller et næringsbygg er betydelige. Samtidig er presset for å tilby tjenester og produkter av høy kvalitet stadig økende. Derfor vender flere bedrifter blikket mot Facility Management, så de kan flytte ressursbruken sin i retning av kjernevirksomheten. I denne artikkelen forteller Adelaine Cromarty hvordan du kan gjøre det samme.

Les artikkelen her.

9. Dette må du tenke på når du kjøper renholdstjenester

De fleste er enig i at renhold er viktig, men de færreste av oss kan mye om renhold. Det kan gjøre det utfordrende å orientere seg i jungelen av ulike renholdsleverandører. For å gjøre det lettere har konserndirektør i Tomagruppen Roar Hall sammenfattet de viktigste tingene du bør tenke på når du kjøper renholdstjenester.  

Les artikkelen her.

10. Dette må du tenke på når du velger Facility Management-leverandør

Å skifte tjenestetilbyder eller å outsource tjenester for første gang kan oppleves som en krevende prosess. Ikke bare gir man fra seg kontrollen av deler av forretningen sin til en annen bedrift, men man setter også sin lit til at de skal forvalte verdiene på best mulig måte. For at samarbeidet skal fungere optimalt, er det helt essensielt at man velger riktig leverandør.

Salgsdirektør i Tomagruppen, Stian Løken Blom, har samlet flere av de viktigste momentene man bør tenke gjennom før man inngår et samarbeid. Følger du rådene hans, øker du sjansen for at partnerskapet blir suksessfullt. 

Les artikkelen her.

New Call-to-action